Sara’s dracht

Ze zijn geboren! In de nacht van 1 Juli

We verwachten pups rond 1 juli 2018 van dit fantastische stelletje

In Friesland woont een prachtige reu genaamd Dobber. Een leuk pittig kereltje wat perfect is voor onze Sara.
Op 3 en 4 mei is Sara gedekt, met succes!

 

Op de echo zijn ongeveer 5 puppen gezien. Het tellen is met een echo best lastig dus we wachten af hoeveel het er werkelijk zijn.

 

 

Sara doet het geweldig. Ze is wel erg moe en soms een beetje misselijk maar dat is niet raar als er zoveel in haar lijf gebeurt. Ze heeft niet veel zin om uit te gaan dus we doen het rustig aan.

 

 

Nog voor de 6 weken groeit haar buik al flink. Ze is al 600 gram aangekomen en 7 centimeter gegroeid terwijl de zwaarste weken met flinke groei nog moeten beginnen.
Normaal gesproken woog Sara rond de 5.5 kilo.

 

 

Het derde trimester is ingegaan. Sara voelt duidelijk al regelmatig de pups bewegen, dan is ze onrustig en springt ineens op. Ze komt weer wat vaker tegen me aan liggen.  Ik voel zelf nog geen pups bewegen, maar dat zal niet lang meer duren. Sara’s blik is de laatste tijd veranderd. Normaal gesproken kijkt ze een stuk eigenwijzer, nu is haar blik zacht en kalm.

 

Nog 15 dagen te gaan. Ze wordt dikker en dikker.

 

Met nog zo’n 10 dagen te gaan gaat het ineens ontzettend hard.
De puppen zijn al een aantal dagen goed te voelen en te zien! Prachtig!
Sara krijgt het zwaar, ze waggelt, slaapt, kan niet zolang blijven staan en ook zittend neemt ze nu een hele andere houding aan. Op de bank springen pakt nu regelmatig verkeerd uit. Het valt niet mee.
Ondanks dat het niet zo warm meer is vindt ze het heerlijk om op haar koelmat te liggen heumen.

 

Over een weekje zijn de pups waarschijnlijk wel geboren. Sara heeft het zwaar. Haar gewicht neemt snel toe, alles zit in de weg en ze groeit harder dan haar hoofdje kan bijhouden.  Ze heeft nog veel trek maar kan nu alleen kleine porties eten. De werpkist en spullen staan klaar en Sara begint al af en toe wat onrustig te graven. Nog even volhouden kleintje.

 

 

Week Gewicht Centimeters
4 5.8 kilo 35 cm
5 6.0 kilo 38 cm
6 6.4 kilo 43 cm
7  6.7 kilo 48 cm
8  7.4 kilo  53 cm
9  7.9 kilo 55 cm

 

Op 1 Juli zijn ze geboren. 3 teefjes en 2 reutjes. Sara heeft het fantastisch gedaan.